Wij zoeken: Groepsbegeleider

Als groepsbegeleider ondersteun je de leidingleden die zich inzetten voor de groep en ben je vertegenwoordiger van de speltakken in het groepsbestuur.

Wat doet de groepsbegeleider?
De groepsbegeleider is de raadgever van de groep. Je bent goed op de hoogte wat er onder de vrijwilligers leeft en je bent alert op ontwikkelingen op het gebied van vrijwilligerswerk. Je stimuleert de kwaliteiten van vrijwilligers en activeert hen zich hierin verder te ontwikkelen. Je bent betrokken bij werving en begeleiding van nieuwe vrijwilligers.

Je bemiddelt bij meningsverschillen binnen de vrijwilligersteams en bevordert de sfeer en samenhang van de groep. Je motiveert, stimuleert en adviseert bestuursleden en maakt zelf ook deel uit van het bestuur. Je werkt daarnaast ook nauw samen met de praktijkbegeleiders. De tijdsbesteding is gemiddeld 12 uur per maand.

Wie ben jij?
Je bent een enthousiasteling en motivator voor jong en oud. Je stimuleert en adviseert de leidingleden. Je begrijpt wat er in de groep speelt bij (jeugd)leden en leiding en hebt een visie op de toekomstbestendigheid van de groep. Je bent minimaal 21 jaar of ouder en onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland. Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te overleggen.

Wat bieden we?
Scouting Norvicus bestaat uit een geweldige groep vrijwilligers die zich iedere week weer inzet om leuke activiteiten voor de jeugdleden maar ook voor elkaar te organiseren. Zo organiseren we voor volwassen leden bijvoorbeeld borrels, thema avonden en kader weekenden. Je hebt binnen de groep de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen middels trainingen en cursussen, maar ook door te leren van (scouting)ervaring van anderen.

Er is een kennismakingsperiode en genoeg ondersteuning van de andere bestuursleden.

Wil je ons helpen of meer nog meer informatie? Neem contact op met Rob via bestuur@norvicus.nl