Dolfijnen

De Dolfijnen zijn 8 tot 10 jaar. Iedere week gaan ze op avontuur of leren ze iets

Tijdens het scoutingseizoen hebben wij elke week op zaterdag opkomst van 10:00uur tot 12:15uur. Het seizoen bestaat uit twee delen: het zomerseizoen en het winterseizoen.

In het zomerseizoen zijn we vaak op het water te vinden, in een kano. Onder begeleiding van de leiding, in de kano of in onze leidingboot. Bij het kanoën hebben de Dolfijnen altijd een reddingsvest aan. Ook gaan we graag naar het strand of duin/

In het winterseizoen doen we weer andere dingen, we zijn dan wat vaker in ons lokaal van het Troephuis te vinden. Een aantal voorbeelden van wat we in het winterseizoen doen zijn: figuurzagen, timmeren, broodjes bakken op het kampvuur, kleien, papier-maché, spelletjes en vele andere dingen.

Ook hebben we speciale insigne-opkomsten, zo is er bijvoorbeeld het insigne ‘koken’, de kinderen leren dan de basis begrippen van het koken, de schijf van 5 en koken op een kampvuur. Als zij deze opkomsten goed hebben afgerond kunnen ze het insigne van koken krijgen welke ze op hun uniform kunnen dragen.

Rond Sinterklaas en Kerst zijn er ook speciale opkomsten.

Met Sinterklaas doen wij meestal een leuk spel met cadeautjes en misschien komen de Sint met zijn Pieten ook wel even langs!

De Kerst wordt speciaal gevierd, ‘s ochtend is er een groot spel met bijna alle speltakken en ‘s middag is er een grote kerstmaaltijd voor alle speltakken.

Nog leuker dan de speciale opkomsten zijn toch wel de weekendkampen en het zomerkamp.

We gaan op weekendkamp(en) en in de eerste week van de zomervakantie is er een zomerkamp.

Het eerste weekendkamp is een soort van introductiekamp op het Troephuis waar de kinderen en de leiding elkaar beter leren kennen, dit kamp wordt vaak voor het installeren gehouden.

Maar het meest leuke kamp is toch wel het zomerkamp, hier kijken de leiding en de kinderen al een heel seizoen naar uit. De leiding is al bezig met plannen van het volgende zomerkamp als het ene zomerkamp nog bezig is. Met het zomerkamp pakken we altijd enorm groot uit. We hebben tijdens het zomerkamp altijd een leuk thema, zo zijn we al eens op legerkamp en een ridderkamp geweest. De hele week is de leiding verkleed in thema en zijn er vele spellen en activiteiten die met het thema te maken hebben. Met het zomerkamp overnachten we in een scoutinggebouw van een andere scoutinggroep in Nederland. Ook dit gebouw met omgeving is tijdens het kamp ondergedompeld in het thema. Ons zomerkamp duurt en week en is altijd in de eerste week van de zomervakantie.

Nog vragen? Neem contact op: dolfijnen@norvicus.nl