Vrijwilligers

Vrijwilliger worden bij scouting? Goed bezig!

Scouting Norvicus heeft 150 leden, en draait volledig op vrijwilligers. Van de penningmeester die de financiën in de gaten houdt, tot leiding die enthousiast elke week een opkomst organiseert. Vrijwilligerswerk voor een scoutinggroep is niet alleen maar hard werken, maar je krijgt er ook veel voor terug:

  1. Je kunt een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen.
  2. Je kunt je eigen sociale en organisatorische vaardigheden en competenties als leidinggevende vaardigheden verder ontwikkelen.
  3. Je krijgt ook professionele cursussen en  trainingen om je in je leidinggevende taak te ondersteunen.
  4. Daarnaast organiseren de leidingteams veel leuke activiteiten met elkaar, waaraan je kunt deelnemen.
  5. Je krijgt er een nieuw sociaal netwerk bij vol leuke vrienden!

Lijkt het je leuk om leiding te worden of ons te helpen op een andere manier? Neem contact op met de groepsbegeleider

Leiding

De leiding van de speltakken zorgt ervoor dat de kinderen elke week een leuke zaterdag mee maken en dat elk kamp weer een leuk avontuur wordt zowel voor de kinderen maar ook voor de leiding zelf. Gelukkig kunnen we dit met z’n allen altijd goed voor elkaar krijgen, naast de opkomsten zijn ze vaak bezig leuke dingen te verzinnen en alvast spullen klaar zetten voor weer een leuke opkomst of kamp.

Veel leiding binnen Norvicus heeft scouting vroeger ook als kind meegemaakt. Dus weten goed hoe leuk en hoe spannend het vroeger was. De leiding doet dit nu voor de kinderen, zodat hun ook die leuke dingen kunnen meemaken die ze nooit meer zullen vergeten!

Technische dienst

Om ons wachtschip “M.S. Norvicus” in de vaart te houden hebben we een groep van oud-leidingleden die technisch aangelegd zijn. Zij zorgen er tijdens het winterseizoen voor dat het nodige aan het schip wordt geklust zodat zij weer vaarklaar is voor het vaarseizoen. Tijdens het vaarseizoen zorgen zij ervoor dat als we een kamp op de kaag hebben of als de zeeverkenners ermee op zomerkamp gaan dat dit allemaal kan en varen ermee.