Wilde Vaart

Bij onze vereniging hebben we na de zeeverkenners een speltak genaamd de Wilde Vaart. De leeftijd varieert van 16 tot 18, je zit dus twee jaar bij de Wilde Vaart waarna je als het goed is klaar bent om leiding te geven bij één van de andere speltakken. Alle leden van de Wilde Vaart worden vanuit de eigen groep geleverd, dit houdt helaas in dat jongeren van buitenaf geen lid kunnen worden van deze speltak.

Bij Wilde Vaart hebben we de beschikking over een motor- & zeilschouw; de Stamper. Sinds 2010 beschikken wij over een lelieschouw; de 92 en sinds 2017 over een LelieClass met zeilnummer 1.

In het vaarseizoen zitten we vooral op de Kaag, in het winterseizoen onderhouden we de boten. Dus ook bij de Wilde Vaart wordt het schuren, verven en lakken! Verder is de Wilde Vaart een voorbereiding op het leiding worden. Dit houdt in dat je zelf moet bedenken wat en hoe er iets moet gebeuren tijdens een opkomst. Niet alleen je eigen opkomst, helpen bij andere speltakken hoort daar (vooral) in je tweede WV jaar ook bij.

Met onze leden hebben we meerdere kampen per jaar. Zo doen we elk jaar met hemelvaart mee met kaagcup. Dit is een groot regionaal kamp op de Kaag waarbij we met meerdere scoutinggroepen op Boterhuis(scouting)eiland overnachten en meedoen aan de zeil wedstrijden die dan georganiseerd zijn. Verder hebben we een doop weekend; het weekend waarin je als nieuwkomer in de groep verwelkomd wordt. En als afsluiter van het seizoen gaan we op zomerkamp. We gaan meestal met een aantal boten op trektocht door de regio. Onderweg koken en eten we op de kade en slapen we op de boten wat altijd erg gezellig is!

Wil je meer weten, neem dan contact op; wildevaart@norvicus.nl

Groetjes van de Wilde Vaart