Wie zijn wij?

Bij scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar, leren samen werken en respect te hebben voor elkaar. Jongeren ontwikkelen zich bij scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.

Norvicus is een waterscouting, dat wil zeggen dat de activiteiten voor een groot deel op en om het water plaatsvinden, of gerelateerd zijn aan watersport. De invulling hiervan is afhankelijk van de leeftijdsgroep van de speltak waar uw kind bij hoort. Elke zaterdag zijn we te vinden op en rond ons clubgebouw, het Troephuis en in het zomerseizoen op de Kagerplassen.

Bij scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen die speltakken worden genoemd. De jongste speltakken spelen hun spel in een thema. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van het kind. Bij elke speltak komt steeds een grotere vorm van zelfstandigheid en samenwerking.

Klik op de speltak naar keuze om naar de pagina van de speltak te gaan.

Speltakken:

Bevers (6-8 jaar)

Dolfijnen (8-10 jaar)

Junioren (10-12 jaar)

Zeeverkenners (12-16 jaar)

Wilde Vaart (16-18 jaar)