Wachtschip

De M.S. Norvicus is sinds 1986 in gebruik bij onze groep.

De Norvicus is een oud binnenvaartschip, welke tot 1985 in de vaart was onder de naam Pelgrim 2.

In 1986 heeft de groep het schip gekocht en zijn er door een werf bakshokken en tanks in geplaatst.

In 2000 is er door een werf in Arnhem een vast dek op het schip geplaatst en hierna is het schip aangepast zodat het voldoet aan de eisen van de SI (scheepvaart inspectie).

In de jaren daarna werden er door de TD-wachtschip meer en meer verbeteringen aan het schip aangebracht, waaronder elektrische bedrading, reviseren van de generator en een 24V systeem welke gevoed wordt door accu’s.

Hete lucht verwarming dmv Webasto’s, Toiletten en wasplaats werden betegeld.

Drinkwatersysteem werd aangepast aan de huidige eisen zodat het drinkwater na de hydrofoor nu langs een UV-lamp stroomt en daarna door diverse filters voordat het bij de kranen komt.

Keuken is uitgevoerd met warm en koud water, 3 kooktoestellen, koelkasten, RVS aanrecht en de gehele keuken is betegeld.

Alles ingericht voor 70 personen.

Wasplaats is uitgevoerd met koud water en een wasgelegenheid voor 5 personen

Tevens zijn er in deze ruimte 3 toiletten geplaatst.

Uitdagingen voor de toekomst liggen nog in de aanleg van een kopschroef, waardoor de Norvicus makkelijker te besturen wordt, een grote autokraan op het dek gemonteerd voor het hijsen van de vletten, het opknappen van het achteronder, vervangen van de stuurhut deze stamt nog uit 1954 en het zien bij te houden van het wachtschip waarvan het onderhoud wat betreft complexiteit niet onderdoet voor dat van een gemiddelde binnenvaarder, en dat alles met een vast team vrijwilligers (Technische dienst) en een beperkt budget.

Heeft u verf, trossen of andere materialen over die ons wachtschip kan gebruiken, neem contact op via wachtschip@norvicus.nl